AndroX

Okostelefonok – Technológia – Mobiljátékok

Nálunk járt a Galaxy Buds! -Teszt

Sokáig reménykedtem, hogy fogok tudni cikket írni a Galaxy Buds-ról, egyfelől személyes tapasztalatot akartam szerezni a fülessel kapcsolatban, másfelől megírni nektek, hogy megéri-e megvásárolni. (Akár azoknak is, akik még a 2018-as Gear Icon X-et használják, bár erről később lesz külön cikk). Teljesült a vágyam, végre kipróbálhattam a Galaxy Buds-ot, hála Hámori Dominiknak!

Kezdjük is a tokkal!

A tok kifejezetten apróra sikerült, kényelmesen elfér a zsebekben is, na és a súlya… minimális, észre sem venni, hogy nálunk van. A tokon felül megtaláljuk a Samsung logót, és a Sound by AKG feliratot is. A tok alján a sorozatszám, típusszám található meg. Hátul USB-C anya csatlakozót találunk. Akár töltőpadról, vagy Galaxy S10-es telefonok hátuljáról, vezeték nélkül is tölthetjük fel a 252mAh-s akkumulátort. Felnyitva a fedélt (Egy kézzel -én- nem tudtam felnyitni), elénk tárul a két apró vezeték nélküli fülhallgató.

Fülhallgatók:

A fülhallgatók mágnessel tapadnak a töltőtok belsejébe. A tokon belül két-két aranyozott tűt találunk, amin át töltődnek a fülesek. A fülhallgatókat kiemelve és fülünkbe dugva egy hangjelzés szólal meg, visszajelezve nekünk, hogy miden rendben.

(Mellesleg a párosítás egy perc alatt megoldható, bluetooth-on első alkalommal meg kell keresni a Buds-ot, majd párosítani kell az eszközt. Ezután már legközelebb ha újra zenét hallgatni támad kedvünk, csak fel kell nyitni a tokot, és egy felugró ablak jelzi nekünk, hogy csatlakozhatunk a Buds-ra.)

A fülhallgatók 4-24kHz-ig szolgáltatják a hangot, ez igen széles spektrum a megszokott 20-20kHz-es sávszélességhez képest. Bár igazán nehéz meghallani a különbségeket. Dinamikus üzemmódban érdemes használni, ugyanis valóban szép, dinamikus, hangzásteli a hangélmény, a basszusok rendben vannak, nincsenek túltolva, sőt… Nem nyomja el a közép és felső hangokat sem. Talán kicsit elmossa a mély hangokat, és hideg a hangzása, így leginkább az igazán basszusos zenéknél (legjobb a basszuserősítésnél) szól a legjobban a fülhallgató. De állításomat fenntartom, dinamikus módban a legjobb a hangzás.

A fülhallgatók egy feltöltéssel 5 órán át képesek szolgáltatni a zenét, ezt még plusz 6 órával egészíti ki a fülhallgató tokja. Szerencsére igazán kényelmesre sikerültek a fülhallgatók, pontosan a fülkagylóba illeszkednek, és biztos, fix tartást biztosít. Nem kell aggódni amiatt hogy kiesik a fülből. Apropó strapabíróság: A fülhallgatók IPX2 szabvánnyal lettek gyártva, amely jelentős visszalépés a tavalyi Gear Icon X-hez képest (IP67). Vigyázzunk, hogy esőben (lehetőleg) ne nagyon használjuk, és ne ugorjunk a medencébe a Budsokkal a fülünkben. Porállóság (szám szerint) nincs, de nyilván nem lesz baja egy kis portól 🙂 . Az applikáció mellesleg figyelmeztet minket, hogy mindig tisztítsuk a fülhallgatónkat, és érdemes hallgatni a tanácsra!

Szoftver:

A Galaxy Wearable applikációt elindítva a képen látható kezdőképernyő kerül elénk. Itt a fülhallgatók akkumulátorainak állapotát, az ekvalizert, és egyéb fontos beállításokat találunk. Személyre szabhatjuk, hogy melyik alkalmazástól szeretnénk hangjelzést kapni értesítés esetén. Beállíthatjuk a touchpad funkcióit, mint például a jobb oldali fülest megérintve és nyomva tartva hangerőt növelhetünk, a bal oldalit nyomva tartva hangerőt csökkenthetünk. A szimpla koppintás elindítja vagy szünetelteti a lejátszást, a

dupla koppintás a következő, a tripla koppintás az előző számot indítja nekünk. Lehetőség van hangasszisztens indítására is, (Bixby vagy Google) így lehetőség nyílik a hangutasítások használatára is. A “környezet hangjai” egy hasznos funkció, mely vagy alkalmazáson belüli bekapcsolást követően, vagy érintéses beállítás után a környezet hangjait juttatja fülünkbe, így ha beszélgetésbe bonyolódunk, nem szükséges eltávolítani a Budsokat.

Észrevételek:

A fülhallgatók használatakor a Dual Audo funkció használata (nem lehetetlen) de nem ajánlott. A fülhallgatók saját, külső hangerő szabályzással nincsenek felszerelve, így Dual Audio használatakor a bekapcsolást megelőző fix hangerő lesz használható a Budsokon.

A vezérlés. A vezérlést meg kell szokni mindenképp. Kicsit máshogy reagál az érintésekre mint például a 2018-as IconX. Picit mintha hosszabb ideig kéne tapintani az érintőfelületet. De ezt néhány perc után megszokható.

Összességében egy igazán korrekt, remek hangzású, korszakváltó fülhallgatót adott ki a Samsung, korrekt árazással, korrekt felszereléssel, hangzással és korrekt üzemidővel. Nem okozott csalódást, ez egy telitalálat a Bluetooth füles kedvelőinek. Abszolút megéri!

Köszönjük a fülhallgatót Hámori Dominiknak!

Kövess minket a Facebookon!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

AndroX 2022 ©