AndroX

Okostelefonok – Technológia – Mobiljátékok

Betiltották a PUBG-t

Nepálban teljes tilalmat rendeltek el a PUBG ellen. Észrevették azt, hogy az előző hónapban rengetegen kezdtek el játszani magával a játékkal. A hatóságok azt állítják, hogy a játék túlságosan erőszakos a gyerekekre nézve, rettentően addiktív, és a gyerekeket elterelik a magas iskolai végzettség megszerezéséről.

Sandip Adhikari, a Nepál Távközlési Hatóságának (NTA), igazgatóhelyettese szerint a tilalmat azért hozták létre, “mert ez függőséget okoz a gyerekeknek és a tizenéveseknek”. Azt is elmondta, hogy elrendelték az internetszolgáltatókat, a mobilszolgáltatókat és a hálózati szolgáltatókat a játék blokkolására. A változás csütörtökön lépett hatályba.

Adhikari arról nem számolt be, hogy a PUBG-ról milyen bejelentések jöttek, de elmondta, a szülők nyugtalanok voltak amikor meglátták gyermekeik mennyire elhanyagolják tanulmányaikat és más munkájukat. Ezek tekintetében úgy tűnik az NTA először hall, a videójátékok gyerekekre gyakorolt hatását, pedig ott van más BR játék is, mint például Fortnite.

Nagyon nagy lépés ez a nepáli kormánytól hiszen számos más országban rendszereséggel szerveznek versenyeket a fiataloknak és gamer-nek. Nagyon kíváncsiak vagyunk, hogy más országokban is megteszik-e ezt a lépést.

Kövess minket Facebookon és Instagramon!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

AndroX 2022 ©