AndroX

Okostelefonok – Technológia – Mobiljátékok

600 megapixeles képérzékelőt tervezhet a Samsung!

A Samsung mai közleményében Yongin Park, EVP, a Sensor Business Team vezetője beszélt a megapixelekkel kapcsolatos kérdésekről, illetve a Samsung terveiről ebben a témában.

A vezető szerint, ma már fontos szerepet tölt be a telefonok kamerája egy-egy videó ill. kép rögzítésében, legyen szó egy különleges eseményről, ételről vagy táncmozdulatról.

Az emberi szem kb 500 megapixel felbontásban érzékeli azokat a dolgokat, amiket látunk. Mivel a legtöbb DSLR fényképezőgép 40 megapixeles felbontást kínál, a mobilok pedig átlagosan 12MP-es felbontással dolgoznak, így a cégeknek – és persze a Samsungnak is – hosszú utat kell megtenni annak érdekében, hogy az emberi szem “képességéhez” igazodjanak.

A Samsung 2019 májusában jelentette be a 64 megapixeles érzékelőjét, fél évvel később pedig a 108 megapixeles érzékelőt hozta piacra. A vállalat készen áll arra, hogy a későbbiekben akár az emberi szemhez hasonló képérzékelőket jelentsen be, ennek érdekében végtelen lehetőségeket “nyitnak” a pixeltechnológiákban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

AndroX 2022 ©