Hat kamerával és mozgó képérzékelővel rendelkező technológiát szabadalmaztatott a Samsung!

A Samsung Electronics szabadalmat kapott egy Galaxy okostelefon számára hat kamerával (5 széles látószögű kamera + 1 zoom kamera). Ugyanakkor nemcsak a kamerák számát érdemes megemlíteni, úgy tűnik, hogy a Samsung lehetőséget kínál a képminőség további javítására mozgó kameraérzékelők (dönthető képérzékelő) segítségével.

2019 decemberében a Samsung Electronics szabadalmat kért a WIPO-nál (Szellemi Tulajdon Világhivatala) a “Készülék és módszer több kamera digitális fényképezéshez történő működtetése” iránt. Az 55 oldalas dokumentációt 2020. június 11-én tették közzé.

A Samsung szabadalma megemlíti az 5 széles látószögű kamera használatát, amelynek fókusztávolsága 28 mm (35 mm ekvivalens), és helyet kap legalább egy teleobjektív. A kamerák mellett természetesen ott a LED vaku is. Normál módban minden képérzékelő egy irányba mutat, majd a képalgoritmusok segítségével optimalizálhatja a kamera “tömb” együttműködését.

A képérzékelők megdönthetők, így nagyobb fókusztávolság érhető el. Például négy mozgó érzékelővel ellátott széles látószögű lencse segítségével panorámakép is készíthető bokeh effektussal.

A dönthető képérzékelővel rendelkező kamerák előnye, hogy több kamera működhet együtt a fotózási élmény fokozása érdekében. Egyelőre a “tömbkamerákat” csak korlátozott mértékben használják, ennek oka a magas gyártási költségek, a nagy méret és a nagyobb energiafogyasztás.

Megfelelően konfigurálva a tömbkamera jobb eredményeket érhet el rossz fényviszonyok között, kiváló fókuszálást, magasabb dinamika tartományt (HDR) és multi-alapú bokeh effektusokat hozhat létre – a szabadalmi leírás szerint.

A zoom kamera egy széles látószögű kamerával együttesen is használható a kiváló minőségű zoomolt képek készítéséhez. Csak a ténylegesen használt kamerák indulnak el, így az energiafogyasztás csökkenthető.

Arról nincs információ, hogy a Samsung mikorra tervez kiadni ilyen technológiát tartalmazó eszközt.

Forrás: letsgodigital

Csatlakozz a Galaxy Felhasználók csoportba!

További hírekért kövess minket Facebookon és Instagramon!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

AndroX 2021 ©