Bejelentették Series S-t, rohanjunk a boltba?

Sokszor értjük, és egyben nem értjük a cégóriás lépéseit, de tény, hogy hivatalosan is bejelentették a Series S-t, azaz az év végén érkező Series X kis testvérét. Számos írás , és specifikáció jelent meg a géppel kapcsolatosan. Mi most egy kicsit felhasználói oldalról szeretnénk körbejárni a kérdést. Én magam is baráti körökben, és az interneten is rengeteg kérdést pörgetek, mi lesz most? Segítünk egy kicsit!

Még mindig egy potenciálisan erős gép a One X

A Series S több ezer játékot lesz majd képes futtatni négy generációra visszamenőleg, és gyakorlatilag turbósított One S-ként “üzemel” mint pl: jobb textúraszűrés, magasabb és stabilabb képfrissítés (játékfüggő), gyorsabb töltési idők (köszönhető az SSD-nek), automatikus HDR (eddig is kapcsolható volt, és van akit ez pl zavart is). A visszafelé kompatibilitáson gőzerővel dolgozik a Microsoft, és ez lássuk be elvárható tényező is. A kérdés inkább a jövő. Meddig lesz elég a prev-gen? Meddig lesz elég a One X, One S? Inkább ezek a kérdések foglalkoztatják a játékosokat.

Néhány játékos szerint , amint megjelenik a következő generáció, rögtön át is állunk, és a korábbi generáción nem lesznek futtathatóak a jövőben megjelenő játékok. Természetesen erről szó nincsen, és ilyet SEHOL nem kommunikált ki, semmilyen formában a cégóriás. A One sorozat gyártásának leállását, egyértelműen a Series S, és a következő generáció indokolta. Lássuk be, egy papíron “gyengébb” nextgen gépet, kicsit nehezen lehetne eladni, egy még gyártósoron lévő One X mellett. Azaz, a Microsoft ösztönzi az embereket, az új generációra, de nem is engedi el a többiek kezét. Azt se felejtsük el, hogy papíron a One X, még mindig nyers erőben, egy erősebb gép mint a Series S, nextgen tulajdonságok ide vagy oda. Az teljesen abszurd, hogy 2021-től érkezne egy bejelentés, hogy One S, és One X felhasználók köszönjük szépen. Nyugi nyugi, relax!

Series S vs One X

A Series S specifikációja

 • 4 TFLOPs számítási teljesítmény
 • 8 mag
 • 10 GB RAM
 • 1440p 120 fps (A 4k csak skálázva)
 • Play all Xbox One Games (visszafelé kompatibilitás)
 • NextGen funkciók, grafikai előnyök, SSD (gyorsabb betöltési idők)

Az Xbox One specifikációja

 • 6 TFLOPs számítási teljesítmény
 • 8 mag
 • 12 GB RAM
 • Valódi 4k felbontás (60 fps)
 • Play all Xbox One Games (visszafelé kompatibilitás)
 • SSD külső tárhely bővíthetőség

Mire lehet mégis elég egy One X? Ha a nyers számokat nézzük sokra. Azt tudjuk, hogy a One X képes 60 képkocka per másodperc megjelenítésre ezt a hardver tudja, ezért ha a nextgen funkciókat levesszük, még mindig egy nyers erőben komoly gépet kapunk. Tekintve a Series S tulajdonságait, egy nyers erőben nem túl acélos belépő szintű gépet kapunk, ezért feltehetően nem kell aggódni a jövő miatt. Bizonyos funkciók nélkül, gépünk képességeinek megfelelően fogunk majd tudni játszani, még jó darabig. Több mint valószínű, hogy ezeket az “áthidaló” megoldásokat, már javában fejlesztik. Azaz lesz aki nextgen funkciókkal, és az SSD-nek köszönhetően rövidebb betöltési időkkel gazdagodhat egy Series S mellett. Ami pedig Phil Spencer szavait illeti, emlékezzünk rá, hogy a szolgáltatás épül a felhasználóra nem a gép. A GamePass elképesztő irammal fejlődik, ami több millió előfizetővel rendelkezik. Az Xcloud egy komoly mérföldkő ebben az érában, ami szintén bekerült a csomagba, és ez még nem a vége a történetnek. Ezen szolgáltatásokat már pedig valahol futtatni kell, legyen az prev-gen One S, One X, Series nextgen sorozat. Kizártnak tartjuk, hogy az előző generáció felhasználóinak kezét ilyen simán elengedjék.

Azért menő a kis újonc!

Kinek lehet ajánlani akkor a Series S-t? Azoknak akiknek nem gond egy 120-130 ezer forintos induló ár, egy szigorúan belépő szintű nextgen konzolért. Akik alacsonyabb felbontáson akarnak játszani, de gördülékeny(ebben), mindezt nextgen javakkal megfejelve. Akik gyorsabb betöltési időt szeretnének, de elfogadják, hogy ez csak 500GB lesz kezdésnek. Akik a biztos jövőt tartják szem előtt, és a több éves támogatást amit a Microsoft biztosít a konzolhoz.

A bomba természetesen a Series X megjelenésével robban majd, és az ezzel kapcsolatos folytatás is tőle függ. Írjátok meg, hogyan gondoljátok!

További hírekért kövess minket Facebookon és Instagramon!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

AndroX 2020 ©