Kipróbáltuk az Xcloud-ot!

A napokban indult el a szolgáltatás béta verziója, de meglepően jó munkát végeztek a fejlesztők. Nézzük mit tudunk eddig az xCloud-ról!

Az xCloud rendszere lényegében arról szól, hogy nem kell high end eszközzel rendelkeznünk, akár egy belépő szintű androidos telefonnal, vagy tablet segítségével is játszhatunk! Bárhol! Bármikor! A Microsoft üdvöskéje a Project xCloud, igen nagy reményekkel érkezett. Bevallom, mi a szerkesztőségben nem tulajdonítottunk neki eddig túl nagy jelentőséget. Ugye ez egy felhőalapú streaming szolgálatás, ahol gyakorlatilag egy távoli szerverről játszunk, ami aztán rá “streamelődik” az eszközünkre. Komolyabb játékosok, de már a modern kori bad boy-ok (vérpistik) is, rögtön kérdezhetik, nem lesz lagg? Eddig úgy tűnik, az első néhány próba után, hogy a jövő gyakorlatilag a küszöbön áll.

Elképesztően jól sikerült az XCloud

Gondoljunk kicsit bele. Ülünk a vonaton, egy hosszabb út során, vagy várjuk éppen a csatlakozást, amit lekéstünk. Kellene valami elfoglaltság addig is. Mindösszesen egy telefon, és egy controller amire szükségünk van. Ugye, hogy ennyi elfér a bőröndben? Nyilván egy erős stabil internetkapcsolat is erősen ajánlott mellé (ezekről még nincsenek pontos visszajelzések), de a mai 4G, és 5G világában szerintem ezzel nem lesznek gondok. Biztos, hogy a Microsoft is a lehető legjobb optimalizálást próbálja elérni, de ne legyenek illúzióink, egy ilyen szolgáltatáshoz alapvető a stabil, és erős, valamint korlátlan internetkapcsolat.

Természetesen megjelentek már a különböző kiegészítők is!

Kipróbáltuk! Meglepően minimálisra sikerült “hangolni” az input laggot. Nincs olyan érzése az embernek, hogy na ez egy streamgaming, egy vezetéknélküli controller. Gyakorlatilag minimális késéssel , és a felhasználói élmény romlása nélkül játszhatunk. A tesztet erős wifi kapcsolat mellett, és egy Xbox controller segítségével végeztük, a Descenders, és a Street of Rage 4 játékokkal. Azt kell mondanom, gyakorlatilag mintha az ölünkben lenne az Xbox. Mindezeket egy minőségi bluetooth külső hangszóróval is meg lehet koronázni. Természetesen ezt is kipróbáltuk, és az élmény elképesztően jó. Nagyon várjuk, hogy ez a technológia tovább fejlődjön, és egyre több játékkal “tömjék” tele a virtuális könyvtárunkat. Phil Spencer a zseni szavait idézve, a szolgáltatást a játékos köré kell építeni, a gép csupán az eszköz.

Ha még nem tettétek, és GamePass Ultimate felhasználók vagytok, feltétlenül próbáljátok ki ezt az új szolgáltatást, ami bekerült a csomagba. Ha pedig megírnátok a tapasztalatokat, véleményeket, ne habozzatok!

További hírekért kövess minket Facebookon és Instagramon!

Az AndroX Appot letöltötted már? A kényelmesebb olvasáshoz töltsd le most!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

AndroX 2020 ©