AndroX

Okostelefonok – Technológia – Mobiljátékok

Izgalmas és innovatív szabadalom a Samsungtól!

A Samsung az összehajtható okostelefonok kategóriájának vezető gyártója. A vállalat legújabb hajlítható készüléke a Galaxy Z Fold2. Ez az eszköz a kínai piacon is megjelent limitált kiadásban Galaxy W21 néven is. De a kínai bemutatás előtt közzétették a dél-koreai technológiai óriás által benyújtott, összecsukható LED-jelzőkre vonatkozó szabadalmat.

A Samsung már márciusban benyújtotta a Világszellemi Tulajdon Világszervezetéhez (WIPO) a LED-jelzőkkel ellátott rejtett zsanér szabadalmát, a Galaxy Z Fold2-höz, de sajnos ezt a szabadalmat azonban csak október 1-én hagyták jóvá és tették közzé.

A jól ismert “LetsGoDigital” 3D rendereket is készített, amelyek a szabadalmat működés közben mutatják be.

A dokumentumok szerint, ha ezt a szabadalmat valaha is kihasználják egy összecsukható okostelefonban, akkor az eszköz egy hat LED-es modult fog rejteni a zsanérjába. Ezeket a piros, kék, zöld és fehér fényeket áttetsző réteg borítja, hogy diffundálja a sugaraikat.

A szabadalomnak megfelelően a fent említett négy különböző színű fény felhasználható további kombinációk kialakítására. A funkciója pedig olyan lenne, mint az okostelefonok értesítési sávja. Na meg csupán esztétikai funkciókén szolgálna.

A Galaxy Z sorozatú összecsukható telefonok prémium fogyasztói termékek. Ezek a lámpák divatos megjelenést kölcsönöznek nekik, ami nem mindenki számára ideális.

Ennélfogva nem gondoljuk, hogy a Samsung ezt a következő összecsukható funkcióként bevezetné.

Ez nem azt jelenti, hogy a vállalat soha nem használhatja. Ahogy az összecsukható eszközök a jövőben tartósabbá és megfizethetőbbé válnak, a dél-koreai technológiai óriás egy külön összecsukható gamer telefon sorozatban valósíthatja meg. (TALÁN)

Jelenleg csak annyit tudunk mondani, hogy a Samsung pusztán ezen ötlet biztosítása érdekében szabadalmaztatta ezt a zsanérba szerelt kijelzőt.


További hírekért kövess minket Facebookon és Instagramon!

Az AndroX Appot letöltötted már?
A kényelmesebb olvasáshoz töltsd le most!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

AndroX 2022 ©