AndroX

Okostelefonok – Technológia – Mobiljátékok

Bezárták a világ legnagyobb illegális Darknet piacterét!

Németországban letartóztatták a DarkMarket, az ügyészek által a “valószínűleg a Darknet valószínűleg legnagyobb illegális piacának” nevezett weboldal mögött álló üzemeltetőt.

A hatóságok a hétvégén Koblenz városban történt razzia során fogták el a 34 éves ausztrál férfit. A weboldalt hétfőn leállították, a szervert pedig kikapcsolták.

A közel 500 000 felhasználóval és több mint 2400 eladóval rendelkező DarkMarket lehetővé tette, hogy bárki, aki Tor böngészővel és némi kriptovalutával rendelkezik, drogokat, hamisított pénzeket, hamis vagy ellopott hitelkártyákat, névtelen SIM-kártyákat és rosszindulatú programokat vásároljon és adjon el. A webhely több mint 320 000 tranzakciót dolgozott fel, mintegy 170 millió USD értékű Bitcoin és Monero kriptovalutát cseréltek ki (Megközelítőleg 50 396 500 000,00 HuF).

A DarkMarket megszűnése egy hónapokig tartó nemzetközi bűnüldözési műveletet jelentett, amelynek során a német nyomozók együttműködtek az amerikai, ausztrál, brit, dán, svájci, ukrán és moldovai hatóságokkal. Az FBI, a DEA kábítószerek és az IRS az Egyesült Államokból, valamint a többi érintett ország rendőri erői mind „koordináló szerepet játszottak” a nyomozók szerint.

Moldovában és Ukrajnában is több mint 20 szervert foglaltak le, a rendőrség abban reménykedik, hogy további információkat szerezhet a piac többi résztvevőjéről. Egy bíró elrendelte az ausztrál férfi őrizetbe vételét a lehetséges vádakig, de további információ még nincs az későbbiekről.


További hírekért kövess minket Facebookon, Twitteren és Instagramon!

Az AndroX Appot letöltötted már? A kényelmesebb olvasáshoz töltsd le most!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

AndroX 2022 ©