AndroX

Okostelefonok – Technológia – Mobiljátékok

Galaxy Buds Pro teszt

A Samsung az idei Unboxing eseményen bemutatta az S21 család mellé tervezett Galaxy Buds Pro Fülhallgatót.

Készítettünk bemutató videót is, nézzétek meg itt:

A Galaxy Buds Pro a Buds széria negyedik tagja. Elsősorban bemutatták 2019-ben a Galaxy Buds fülest (amelyet mi is teszteltünk), egy évvel később A Galaxy Buds + majd a Galaxy Buds Live – bab alakú fülhallgatót – majd idén januárban a Galaxy Buds Pro-t.

Érdekesség, hogy a kialakítás a Galaxy Buds és Galaxy Live ötvözete. Bár jobban hajaz az első és második generációs fülhallgatók kialakítására.

A készüléktok ismerős lehet számunkra, hiszen a tavalyi készülékek is ugyan ilyen dizájnú tokban érkeztek. A töltőtok természetesen támogatja a vezetéknélküli, és persze a vezetékes töltést is.

A fülhallgatókról ejtsünk néhány szót.

Első szembetűnő érdekesség, hogy eltűntek a cserélhető szárnyak a fülhallgatóról, így csak a gumiharang méretét változtathatjuk szabadon.

A fülhallgató belső fele gumírozott műanyag, a külső felület pedig fényes műanyag, ami egyben kapacitív felület is, ezzel különböző funkciókat indíthatunk és vezérelhetünk.

Funkciók, újdonságok:

A fülhallgató egyik remek újítása, az IP-x7-es tanúsítvány, amely szerint a fülhallgató ellenáll a véletlen vízbeesésnek, 1 méteres mélységben akár 30 percen át.

Az aktív zajszűrés tovább lett finomítva, itt érezhető is, hogy az ANC bekapcsolásakor a háttérbeli beszédet, és mélyebb zajokat próbálja tompítani a fülhallgató. Szerencsére jobban is működik, mint a Galaxy Buds Live esetében, hiszen ott a kialakítás miatt a passzív szűrés sem segített sokat..

A környezet hangjai funkcióval a körülöttünk lévő dolgokat hallhatjuk a fülünkben, mintha nem lenne benne fülhallgató. Ez különösen hasznos, amikor forgalmasabb területen közlekedünk például gyalog. A környezet hangjai funkcióval karöltve került bemutatásra ennek a hang alapú automatikus bekapcsolása. A fülhallgató észleli, ha mi beszélünk, így automatikusan lehalkítja a zenét, és előtérbe helyezi a saját, és a környezeti hangokat.

A másik érdekes újítás még a 360° hangzás. ha a fejünket elfordítjuk valamely irányba, akkor a fülhallgatóban lévő szenzorok ezt észlelik, és a videó hangsávjának megfelelően alakítja át a hangok forrását. Például ha egy színpadi jelenetet nézünk 5.1-es hanggal, és elfordítjuk a fejünket a kijelző felől balra, akkor a jobb fülünkkel fogjuk hangosabban hallani a színpadon lévő jelenetet, míg a bal fülünkkel, a “kamera” mögötti eseményeket hallgathatjuk. Érdekes, és klassz. Érdemes kipróbálni. De sajnos ez a funkció (jelenleg?) csak a Galaxy S21 szérián érhető el.

Hangzás:

Az elődökhöz képest dinamikusabb hangzás jellemzi a fülhallgatót. Jót tett a  Dual Driver technológia a fülhallgatók megszólaltatásában. Erőteljes mély, és tiszta magasok jellemzik a fülest. Öröm vele zenét hallgatni.

A hívás minősége elképesztő ugrás az elődökhöz képest. Tiszta és érthető a beszéd. Ha van háttérzaj, azt ügyesen csökkenti, és végre a szél okozta sistergést is sikerült leküzdeni a fülhallgató kialakításának köszönhetően.

Üzemidő terén a Buds Pro aktív zajszűréssel kb. 5 órán át tud egyhuzamban működni, ennek kikapcsolásával pedig 7-8 órát tudjuk használni.

Összegzés:

Összességében egy remek koncepció a Buds Pro. Az előző évek fülhallgatói lettek egybegyúrva, ezzel pedig elhozták nekünk az eddigi egyik leg-királyabb fülhallgatók egyikét. A hangzás kitűnő, a mikrofon, és emiatt a hívásminőség sokat javult, na és az üzemidő sem rossz. Én bátran ajánlom megvételre a Galaxy Buds Pro-t, de a jelenlegi borsos ára miatt, személy szerint én még várok vele kicsit, na meg amíg hűségesen szolgál engem az első generációs Galaxy Buds, addig nem is érzem szükségesnek annak cseréjét.


Csatlakozz a Galaxy Felhasználók és az Android Közösség csoportokba!

További hírekért kövess minket Facebookon és Instagramon!

Az AndroX Appot letöltötted már? A kényelmesebb olvasáshoz töltsd le most!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

AndroX 2022 ©