AndroX

Okostelefonok – Technológia – Mobiljátékok

A SmartThings rendszeren keresztül is irányíthatók a csatlakoztatott Galaxy okoseszközök

 A Samsung bejelentette, hogy a nemrégiben elindított SmartThings Find szolgáltatás felhasználóinak száma továbbra is gyorsan nő, így az ökoszisztéma már világszerte több mint 70 millió készülékből áll. A szolgáltatás most kiterjesztett adatbiztonsági megoldásokkal és hangalapú vezérléssel bővül. A frissítéseknek köszönhetően a felhasználók bármely, a közelükben található Galaxy SmartTag-et láthatják, a Bixby segítségével pedig könnyen megtalálhatók a csatlakoztatott okoseszközök, amelyek állapota kényelmesen ellenőrizhető a SmartThings alkalmazásban.

A SmartThings Find az egyik leggyorsabban fejlődő lokalizációs szolgáltatás

A SmartThings Find a SmartThings ökoszisztéma egyik kiemelt szolgáltatása, amellyel a Galaxy felhasználók a Bluetooth Low Energy (BLE) és az ultra szélessávú (UWB) technológiáknak köszönhetően megtalálhatják a regisztrált okostelefonjukat, tabletjüket, okosórájukat vagy fülhallgatójukat. A készülékek mellett azok a kulcscsomók, táskák vagy akár kerékpárok is megkereshetők, amelyekhez rögzítették a Samsung apró Bluetooth alapú eszközét, a Galaxy SmartTaget.

A SmartThings Find felhasználók az alkalmazásban csatlakozhatnak a hálózathoz, és így segíthetik egymás elveszettnek vélt készülékeit megtalálni. A 2020. októberi indulása óta több mint 70 millió okoseszközt regisztráltak a SmartThings Find ökoszisztémában, és pár kattintással további 700 millió Galaxy felhasználó csatlakozhat még a hálózathoz, az egyik leggyorsabban fejlődő keresési szolgáltatáshoz.

Új biztonsági és kényelmi megoldások a SmartThings Find szolgáltatásban

A regisztrált készülékek száma mellett a felhasználóké is emelkedik, egyre többen követik nyomon a számukra fontos tárgyakat a SmartThings Find rendszerén keresztül. A Galaxy SmartTag felhasználók több mint fele rögzíti az eszközt lakás- vagy kocsikulcsára, de sokan használják a táskájuk, pénztárcájuk vagy éppen a kerékpárjuk megjelölésére is. A szolgáltatás hamarosan két új funkcióval bővül, amellyel nem pusztán kényelmesebben találhatók meg az elveszettnek hitt tárgyak, de nagyobb biztonságban is tudhatóak.

A Bixby mostantól kényelmesen, hangalapú vezérléssel alkalmazható a Galaxy SmartTag megkeresésére. Az elveszettnek vélt tárgyak megtalálásához elég a SmartTaget a Bixby név használatával megszólítani. A Bixby azonnal megtalálja a keresett tárgyat és annak pontos helyét csengetéssel jelzi.

Az új, Ismeretlen Tag Kereső funkció képes észlelni az olyan Galaxy SmartTag eszközöket, amelyek nem a felhasználóhoz tartoznak, de vele együtt mozognak. A Start gomb megnyomásával az Ismeretlen Tag Kereső megkeresi az azonosítatlan SmartTageket, amelyekből listát készít, így senki nem lesz képes titokban követni a felhasználók tartózkodási helyét.

Minden SmartThings Find felhasználó adatai titkosítottak és teljeskörű védelmet kapnak egy véletlenszerűen kiválasztott azonosítón keresztül, amely 15 percenként változik, ezzel biztosítva, hogy az eszköz helyét a tulajdonosán kívül senki ne ismerhesse meg.

Folyamatosan fejlődő SmartThings ökoszisztéma

A SmartThings Find csak egy, a SmartThings megbízható ökoszisztémájában elérhető szolgáltatások közül. Az ökoszisztéma folyamatosan bővül, mára pedig a Galaxy okostelefonokra és a táblagépekre, a Samsung TV-kre és a háztartási készülékekre épülő teljeskörű IoT-szolgáltatássá fejlődött.

“Büszkék vagyunk arra, hogy a SmartThings az iparág egyik vezető ökoszisztémájává vált – mondta Jaeyeon Jung, a Samsung mobilkommunikációs üzletágának alelnöke és a SmartThings csapatának vezetője. – Csak most kezdjük el igazán megismerni a platformban rejlő lehetőségeket, és alig várjuk, hogy ebből többet is megmutathassunk a közeljövőben.”

A SmartThings alkalmazásról és a SmartThings Find szolgáltatásról további információ a https://www.samsung.com/hu/apps/smartthings/ oldalon található.


Forrás: Samsung


Csatlakozz a Galaxy Felhasználók és az Android Közösség csoportokba!

További hírekért kövess minket Facebookon és Instagramon!

Az AndroX Appot letöltötted már? A kényelmesebb olvasáshoz töltsd le most!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

AndroX 2021 ©