AndroX

Okostelefonok – Technológia – Mobiljátékok

A Microsoft tovább fejlesztené a felbontás skálázást, az AI Upscaling technológiával!

Az AI upscaling egy pixel szuperfelbontású technológia, amely alacsony felbontású videókat alakít át élénkebbé és élesebbé.

AI upscaling, with descriptions claiming the successful candidate will ”implement software that incorporates machine learning algorithms for graphics.”

Számos játék esetében Xbox Series X/S konzolokon már most elképesztően szép látvány fogad minket, DE egy a Microsoft állásajánlatai között elcsípett hirdetésben, még tovább fejlesztenék a látványt, írja egy külföldi forrás. Kettő személyt keresnek a témában, egy https://careers.microsoft.com/us/en/job/1034474/Senior-Software-Engineer és kettő Principal Software Engineer for Graphics in Redmond, Washington, United States | Engineering at Microsoft. Azt írják a sikeres jelölt, egy olyan megoldást fog bevezetni, amely mesterségesen fog tanulni algoritmusokat a grafikához. What?!

Mit is jelent ez az AI upscaling, miért is kell ezt még fejleszteni? Skálázás eddig is volt. A képkocka sebesség megtartása miatt, ezt használják a Microsoft konzoljai. Az AI upscaling lényegében azt jelenti, hogy a mesterséges intelligencia okosan megosztja a grafikus kártya terheit, és nagyobb felbontású, szebb képet eredményez a folyamatos “méretezés” révén, tehát egy dinamikusabb, és főként egy mesterséges intelligencia (AI) által vezérelt skálázás történik gyakorlatilag. Ezzel a megoldással profitálhatnak a Series S tulajdonosok is , valamint ne felejtsük el, hogy a jövőben az apple felhasználók, a PC felhasználók (jelenleg böngészőben), később Windows 11-be integrált GamePass applikációval, valamint a One széria tulajdonosok is jól járhatnak. Hiszen az XCloud hamarosan teljesen át fog állni Series X gépekre, és akár egy régi Xbox One FAT géppel is játszhatunk következő generációs játékokkal, mesterséges intelligencia által vezérelt szuperfelbontású látvánnyal. Ez azért elég menő, nem? De.

Ennek simán köze lehet az AMD FidelityFX néven ismert megoldásához, ami gyakorlatilag erről szól: Szuper optimalizált “upscaling” technológia, ami fps boost mellett, szuper magas felbontású játékélményt biztosít.

A Microsoft jövőképe, valamint elkötelezettsége az előző generációs konzolok iránt, és felhasználóik iránt elképesztő. A Series konzolokban rejlő lehetőségeket, meg valószínűleg, még csak felülről kapargatjuk. Ezek után mondja nekem valaki, hogy kidobom azt a régi One gépemet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

AndroX 2021 ©