AndroX

Okostelefonok – Technológia – Mobiljátékok

A playstation egy Xbox GamePass üzleti modellhez, kísértetiesen hasonló terven dolgozik.

Lehet, hogy a japánok is belátták tévedésüket, és elindulnak az Xbox által kikövezett úton végre?

Sok a kérdés. A bloomberg szerint a Sony egy konkurens megoldáson dolgozik, ami gyakorlatilag az Xbox GamePass üzleti modelljét próbálná lekövetni. Playstation now eddig is volt, de ezt kiterjesztenék egy bővebb kínálatra, havi díjas rendszerben, feltételezhetően GamePass mintára day one új címekkel is.

Az új szolgáltatás pletykák szerint jövő év tavaszán indulhat el, és egyesítheti a jelenlegi PS Now, PS Plus szolgáltatásokat, kiegészítve, és kibővítve azt. A bloomberg információja szerint a PS Plus név marad, és a now nevet fogják kivezetni. Ezzel a Sony is elindulhat egy olyan irányba, hogy már nem csak a gép eladásokkal brillirozhat hanem a szolgáltatások, felhasználók mennyiségével is. Korábban a Sony el is ismerte, hogy önmagában a gépek eladása kevés. A felhasználót rá kell vezetni arra, hogy a gépekkel együtt a termékeiket is megvegyék.

A projekt azaz a csomag része lehet még természetesen a visszafelé kompatibilitás , valamint a PS Plus az online hozzáférés mellett rengeteg demó, online felhő gaming, day one elérések, és exkluzív új lehetőségeket is prémium előfizetésként, a gamepass ultimate mintájára. Egyszerűsítve, egy ultimate rendszert szeretne a sony csak kék mintára.

Egyértelmű tehát, hogy a sony miért adta be a derekát, és miért lép, vagy léphet a zöldek által már erősen kikövezett útra. Ez egy elég sikeres üzleti modell, és nyilván a kékek sem szeretnének ebből kimaradni. A jótól sosem szégyen tanulni szokták mondani. Konkrétan lehetett olvasni interneten, hogy fő problémának tekinti a sony, hogy a termékek nem igazán jutnak el a felhasználókhoz. A gépek eladása egy szép dolog, de önmagában kevés. Ezt ismerte fel érzésem szerint jóval korábban Phil Spencer, hogy a gép az csak egy eszköz, és a felhasználó köré kell építkezni szolgáltatásokkal. A gép kvázi, csak elviszi a lényeget, a játékosok irányába.

Amennyiben megosztanád velünk véleményed, várunk az Xbox One & Series Magyarország facebook csoportban, ha további cikkeket, híreket olvasnál Xbox témakörben, akkor pedig az Xbox One Hungary facebook oldalon!

További hírekért kövess minket Facebookon és Instagramon!

Az AndroX Appot letöltötted már? A kényelmesebb olvasáshoz töltsd le most!

Forrás: Bloomberg, IGN

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

AndroX 2022 ©