AndroX

Okostelefonok – Technológia – Mobiljátékok

Nosztalgiával teli hűtő: A Samsung a Tetrissel közösen alkotta meg a Samsung Kirakóst

A Samsung a The Tetris Company segítségével alkotta meg a limitált kiadású Samsung Kirakóst. A különleges ételtároló rendszert a világhírű Tetris® játék ikonikus Tetrimino alakzatai inspirálták, az egyedi kialakítással pedig hozzájárul az élelmiszerpazarlás csökkentéséhez. A Samsung Kirakós bevételeivel a két vállalat az Európai Élelmiszerbankok Szövetségét támogatja.

Az egyedi tárolórendszer hét ikonikus Tetrimino elem forma- és színvilágát idézi a ciánkék, a sárga, a lila, a zöld, a kék, a piros és a narancs színű edényeivel, amelyekben hatékonyan és biztonságosan tárolhatók a különböző élelmiszerek a hűtőben vagy a fagyasztóban. A hűtőszekrény szórakoztató berendezésén túl, a Samsung Kirakós a fenntarthatósághoz is hozzájárul, hiszen az eladásukból származó teljes bevétellel az Európai Élelmiszerbankok Szövetségét támogatják.

Az ételpazarlás világszerte egyre jelentősebb problémát jelent . A felhasználók elmondása szerint a saját pazarlásuk már eléri a pandémiát megelőző szintet. Tízből hárman (30%) már több élelmiszert dobnak el, mint a járványhelyzet előtt, mert kevésbé tudatosan készítik és fogyasztják az ételeket. Nem főznek előre és a maradékokat sem használják fel.

A sokak gyermekkorát idéző, színes, a Tetrisből ismerős formavilágú tárolókkal, a Samsung Kirakóssal olyan élmény lesz a hűtőbe pakolni, mintha a felhasználók a játékban rendezgetnék az alakzatokat. A rugalmasan variálható elemekből álló készlettel hatékonyabban kihasználható a hűtőben rendelkezésre álló hely, így a maradékok is tovább tárolhatók és kevesebb étel végzi a szemétben. Az ünnepi időszakban érkező Samsung Kirakós nemcsak praktikus, hanem kiváló karácsonyi ajándék is lehet gamereknek, ínyenceknek és a fenntartható háztartást vezetőknek .

Az új Kirakóshoz hasonlóan a Samsung hűtőszekrények is kívül-belül személyre szabhatók. A Testreszabható Belső Tér és a Borospolc megoldások vagy a SpaceMax™ technológia lehetővé teszik, hogy a felhasználók a hűtő belső terét a saját igényeik szerint átalakítsák és a lehető legteljesebb mértékben kihasználják. Ezek a különleges megoldások megtalálhatók a Samsung Bespoke hűtőszekrényekben is, amelyek különleges kialakításuk miatt még kényelmesebb használatot tesznek lehetővé, a megjelenésük pedig a lakás hangulatához alakítható. Az ezekhez kiválóan illeszkedő, limitált kiadású Samsung Kirakóst a vállalat kutatási eredményei is inspirálták, amelyek megmutatták, hogy az európaiak több mint fele (54%) szerint a rendezettebb tárolással csökkenthetnék az élelmiszerpazarlásukat, közel kétharmaduk (64%) szerint pedig az ételek tovább elállnának náluk, ha megfelelően tárolnák azokat.

A Samsung számára kiemelten fontos, hogy olyan termékeket és megoldásokat fejlesszen, amelyek a felhasználókat a mindennapi életben segítik, például az élelmiszerpazarlás csökkentésében is. Ezért is fogtunk össze a The Tetris Companyvel, hogy megalkothassuk a Samsung Kirakóst, amely egy teljesen egyedi, mókás ételtárolási rendszer – mondta el Tim Beere, a Samsung Hűtési kategóriájának vezetője. – A Kirakós nemcsak remekül néz ki és szinte tökéletesen illeszkedik a hűtőinkbe, hanem hatékonyabb megoldást is kínál a különböző élelmiszerek tárolására. Ezzel a felhasználók kétszeresen is tesznek a pazarlás ellen, hiszen az Európai Élelmiszerbankok Szövetségét is támogatják a Samsung Kirakós megvásárlásával.”

Nagy öröm számunkra, hogy együttműködhettünk a Samsunggal a Kirakós megalkotásában és egy kis Tetris-nosztalgiát és szórakozást hozhattunk a hűtők mindennapos használatába. Remek érzés látni a kedvenc játékunkat életre kelni a Samsung Kirakós elemeiben, és kíváncsian várjuk, hogyan alakulnak majd át a felhasználók hűtői hatalmas Tetris játékokká. Mi több, azzal, hogy a teljes bevételt az Európai Élelmiszerbakok Szövetségének ajánlottuk fel, ez egy nagyszerű lehetőség, hogy segítsünk még több eszközzel felvenni a harcot az élelmiszerpazarlással szemben” – mondta Maya Rogers, a Tetris elnök-vezérigazgatója.

Az új Samsung Kirakós számos európai országban elérhető lesz az ünnepi időszakban, köztük, Magyarországon, Romániában, Szerbiában, Horvátországban, Szlovéniában, Spanyolországban, Csehországban, Szlovákiában, Olaszországban, Görögországban, Franciaországban és az Egyesült Királyságban.

A felhasználók további információkat érhetnek el a Samsung Kirakósról a samsung.com/hu/tetris weboldalon. A készletek a https://www.yesiwantit.com/brand/samsung-stackers oldalon érhetőek el, a bevételt pedig az Európai Élelmiszerbankok Szövetsége kapja, amely egy 335 európai élelmiszerbankot magába foglaló non-profit hálózat, célja az ételpazarlás csökkentése és az élelmezésbiztonság megteremtése a kontinensen.

Az Európai Élelmiszerbankok Szövetsége jelentős növekedést tapasztalt az élelmiszer iránti keresletben az elmúlt években, ez a tendencia pedig a várakozásaik szerint nem fog változni a közeljövőben. A különböző jótékonysági szervezetek a Szövetségtől kapott támogatással csak 2020-ban több mint 12,8 millió rászorulón segítettek, amely 34,7 százalékkal magasabb szám, mint a világjárvány előtt, 2019-ben. A szervezet európai tagjai 860.000 tonnányi olyan élelmiszert gyűjtöttek össze és osztottak szét a jótékonysági munkát végző partnerek között, amelynek nagy része máskülönben kárba veszett volna, ez 12 százalékkal több volt, mint 2019-ben.


Forrás: Samsung


Csatlakozz a Galaxy Felhasználók és az Android Közösség csoportokba!

További hírekért kövess minket Facebookon és Instagramon!

Az AndroX Appot letöltötted már? A kényelmesebb olvasáshoz töltsd le most!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

AndroX 2022 ©