AndroX

Okostelefonok – Technológia – Mobiljátékok

Mekkora fejlődést hozhat az Exynos 2200?

A Samsung 2022-ben fogja kiadni első Exynos processzorát, melyet az AMD-vel közösen fejlesztettek ki. Az AMD és a Samsung kooperációja arra enged következtetni, hogy az új Exynos processzort jelentős teljesítménynövekedés jellemzi majd.

A Samsung már a jelenlegi csúcsprocesszornál, az Exynos 2100 SoC-nál is igyekezett hatalmasat ugrani, ez volt az első Exynos chip, amelyet egy külön esemény keretében mutattak be. Az Exynos 2100 az Exynos 990-hez képest 30%-os CPU- és 40%-os GPU teljesítménynövekedést ért el, ami rendkívül jónak mondható.

Ahmed Qwaider szerint az Exynos 2200 5%-os CPU- és 17%-os GPU növekedést ér majd el a jelenlegi csúcsprocesszorhoz képest. A nagy előrelépés azonban nem itt várható. Az új chipset rendelkezik majd egy NPU-val, amely 117%-os teljesítménynövekedést ígér mesterséges intelligenciában. A Mesterséges Intelligencia fejlődése segítheti például a fotózást és a Bixby-t is.

Fontos megjegyezni, hogy ezek csak számok és találgatások, egyelőre nem tudni pontosan, hogy milyen specifikációkkal debütál az Exynos 2200. Az optimalizálásnak, a sugárkövetésnek (ray tracing) és a CPU/GPU/NPU fejlődésének köszönhetően az új processzor teljesítményére vélhetően nem lehet majd panaszkodni.

Az Exynos 2200 a Galaxy S22 készülékekben szerepelhet majd először.


Forrás: sammobile | Ahmed Qwaider


Csatlakozz a Galaxy Felhasználók és az Android Közösség csoportokba!

További hírekért kövess minket Facebookon és Instagramon!

Az AndroX Appot letöltötted már? A kényelmesebb olvasáshoz töltsd le most!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

AndroX 2022 ©