AndroX

Okostelefonok – Technológia – Mobiljátékok

Phil Spencer erős kijelentéseket tett!

Nem a szólásszabadság platformja vagyunk!

Spencer szerint a konzolgyártóknak együtt kell működniük a “cross-platform bans” azaz a platformok közötti tiltások lehetőségében. Egy a New York Times-nak adott interjúban elmondta, hogy szeretné, ha az Xbox és más konzolgyártók együtt dolgozhatnának ezen. Az alapötlet az, ha valaki zaklat egy másik személyt, ne tudjon egyszerűen egy másik platformhoz fordulni a visszaélések folytatásához. Az Xbox rendszere eddig is elég szigorú volt, manapság elég jelenteni egy beszélgetést ha valaki káromkodik, és a jutalom nem marad el. Spencer úgy tűnik, még tovább menne!

“Something I would love us to be able to do – this is a hard one as an industry – is when somebody gets banned in one of our networks, is there a way for us to ban them across other networks?”

Phil Spencer az interjúban rámutat arra, hogy az Xbox közössége egy non toxic közösség, és nem a szólásszabadság platformja. Vannak szabályok amiket be kell tartani, és mások zaklatása semmilyen formában nem engedhető meg. Valószínűleg rengeteg ilyen jellegű “jogos” reportot kapnak, ami már számokban is komolyan mérhető volt. Továbbiakban még kiemeli Spencer, hogy ők egy interaktív szórakoztató, és videojáték orientált vállalat, és nincs helye mindenféle társadalmi diskurzusnak, ez nem megengedett.

Kikerülve az újságíró kérdését, hogy mi a véleménye az Xbox gurunak, az Xbox moderálása jobb e, mint a többi social media platform, Phil hozzáteszi: “A mi üzleti modellünk átláthatósága a lényeg, ahol az emberek fizettek azért, hogy a termékeinket, szolgáltatásainkat élvezzék, ahelyett, hogy a legtöbb kattintást elvégezzék egy felületen. Mi nem attól kapunk több fizetést , hogy hányszor kattintasz valamire, mi azért kapunk fizetést, hogy a gyerekek hányszor szeretnek Minecraftot játszani. Úgy gondolom, hogy a játéktér átláthatósága azt jelenti, hogy nagyon-nagyon következetesnek kell lennünk a játékosokkal. Inkább előfizetéses kapcsolatban állunk velük, így ha holnap bejelentkezel a Minecraftba, és rossz tapasztalataid vannak, lehet, hogy soha többé nem térsz vissza hozzánk.” tette hozzá Phil.

Lássuk be, a mai online internetes zaklatás világában, van némi alapja a dolognak. Teszem hozzá, magam részéről rögtön letiltom az illetőt, ha olyan üzenet érkezik. Online pedig azonnal kilépek, vagy a mute lehetőséget használom. Ezzel együtt igaza lehet Phil Spencernek, hogy teljesen átláthatóbb, és szigorúbb platformok kellenének, és ha valaki toxikusan viselkedik, azt töröljék ki, és nem csak az egyik platformról, hanem mindenhonnan! Meglátjuk a többi óriás mit szól majd ehhez esetlegesen. Nyilván nekik is érdekük a tisztább játéktér.

Nektek mi a véleményetek a témáról? Mennyire toxikusak a konzolos felületek? Kell e szigorítás? Várjuk a véleményeket, amit ha megosztanál velünk, várunk az Xbox One & Series Magyarország facebook csoportban, ha további cikkeket, híreket olvasnál Xbox témakörben, akkor pedig az Xbox One Hungary facebook oldalon!

További hírekért kövess minket Facebookon és Instagramon!

Az AndroX Appot letöltötted már? A kényelmesebb olvasáshoz töltsd le most!

Forrás: Eurogamer, google

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

AndroX 2022 ©