AndroX

Okostelefonok – Technológia – Mobiljátékok

A Microsoft kész változtatni, a GamePass előfizetési modell gyakorlatán!

Visszatérítések is elérhetők lesznek, és az inaktív előfizetésk is törölhetőek.

A Microsoft, egy az Egyesült Királyság Verseny- és Piacfelügyelete (CMA) vizsgálatát követően, kész megváltoztatni a Game Pass és az Xbox Live Gold előfizetések kezelési módját.

A CMA aggályokat észlelt a Microsoft automatikusan megújító előfizetéseinek bizonyos funkcióival kapcsolatban. Különösen arra tekintettel, hogy egyértelmű volt-e már előre, hogy a szerződések automatikusan megújulnak; mennyire könnyű kikapcsolni az automatikus megújítást, és hogy az emberek nem fizetnek e továbbra is nem asznált (inaktív) szolgáltatásokért.
Válaszként, a Microsoft számos változtatást hajt végre, elsőként az Egyesült Királyságban, és később globálisan is. Ezek a változások négy kategóriába sorolhatóak: Jobb tájékoztatás, visszatérítések, az inaktív tagságok kezelése, valamint az árképzésekkel kapcsolatos információk.

Mostantól egyértelműbb lesz, amikor valaki tagságra iratkozik fel, azaz, hogy az előfizetés automatikusan megújul, mennyibe fog kerülni, és ha a megújítás véletlenül történt, a visszatérítést felajánlják.
Ha a tagság inaktív , de a kifizetések továbbra is érvényben vannak, és az érintett személy nem használja a kínált szolgáltatásokat, a Microsoft felveszi a kapcsolatot az előfizetővel, és emlékezteti, hogy ez bármikor lemondható. Ha ez nem működik, és az inaktivitás továbbra is fennáll, a Microsoft automatikusan leállítja a jövőbeni kifizetések fogadását. Vagyis néha kötelező lesz belépni, és aktivitást mutatni a jövőben!

Várjuk véleményed ezzel kapcsolatban, az Xbox One & Series Magyarország facebook csoportban, ha további cikkeket, híreket olvasnál Xbox témakörben, akkor pedig az Xbox One Hungary facebook oldalon!

További hírekért kövess minket Facebookon és Instagramon!

Az AndroX Appot letöltötted már? A kényelmesebb olvasáshoz töltsd le most!

Forrás: PcMag, Microsoft

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

AndroX 2022 ©