AndroX

Okostelefonok – Technológia – Mobiljátékok

Az Xbox felhasználók sokkal jobb DVR rendszert szeretnének, de egyelőre integrált Twitch-et kapnak!

Itt az ideje a frissítésnek!

Az Xbox DVR kezdetben egy nagyon jól működő integrált rendszer volt. Gyakorlatilag az ember csukott szemmel mentett képeket, mentett le videókat. Hosszú évek után, viszont lassan fejleszteni kellene ezt is. Számos felhasználó előző gen, de inkább jelenlegi generációs user panaszkodik, hogy dadog, lassú, rossz minőségű videókat ment le az Xbox, ráadásul a saját beépített SSD-re, és nem pedig külső tárolóra.

A felvetés jogos. Számos felhasználó többek között redditen panaszkodik a jelenlegi DVR minőségre. Állítólag meg számos felhasználónál minden rendben. Bárhogy is, a DVR egy sokkal jobb, átgondoltabb felépítést érdemel. Erre már korábban lehetett utalásokat találni, mármint a DVR rendszer frissítésére, de érdemi változás ez idáig nem történt.

Major Nelson a napokban osztott meg egy cikket a News Xbox oldalán, hogy “mai naptól kezdve” az Xbox és a Twitch összefognak. Miért? Azért, jön a válasz, hogy mi felhasználók sokkal könnyebben érjük el a streaming lehetőséget. Azaz integrálták az Xbox rendszerébe a Twitch-et, és közvetlenül “guide”-on keresztül tudunk már streamelni, mint anno a DVR korszakban.

Gyakorlatilag tehát, instant/közvetlenül indíthatunk live streamet, bármilyen twitch app mókolás nélkül pillanatok alatt. Igaz az sem volt egy bonyolult feladat eddig. Az új funkció elméletileg már beépült, csekkoljátok le a konzolon az aktuális frissítést, hogy benne van e. Fontos megjegyezni, hogy a funkció mind Xbox One , mind Xbox Series rendszeren elérhető lesz. Egy QR kód segítségével kell összekötnünk a twtich fiókunkat, onnantól pedig bármikor gyakorlatilag kattintással indulhat a live. Meg lehet természetesen adni a stream címét is, és egy headset segítségével akár beszélhetünk is rá. Ez után pedig a Twitch-nek köszönhetően gyakorlatilag bármilyen eszközön látnak minket. Ez persze akár videók mentésére is alkalmas lehet , egy jó internetsávszélesség mellett ismerve a twitch minőségét, feltéve ha nem zavar minket, hogy bárki belenézhet az alkotásunkba online. Ez a fejlesztés viszont kevés azoknak, akik offline videómentésekre használnák Xbox konzoljukat, főleg azoknak akik ezzel kapcsolatban tapasztalnak problémát. Ők nincsenek kevesen. Kíváncsian várjuk, a szebb napokat is látott beépített DVR, kap e nextgen frissítést. Megérdemelné!

Frissítés: A múlt hónapban Xbox felhasználók visszajelzése alapján, az Xbox feedback alapján az egyik kiemelt probléma az Xbox DVR volt 17%-ban ami nem kevés. Tehát itt nem csak néhány felhasználóról van szó akinek gondja akadt. Jason Ronald megerősítette, hogy ismerik a problémát, látják a felhasználói visszajelzéseket, és dolgoznak megoldásokon. (Forrás Windows Central).

Mit gondoltok, ideje lenne egy teljesen újra gondolt DVR az Xbox rendszerébe, vagy elég lesz nekünk az integrált twitch is? Írjátok meg!

Várjuk véleményed ezzel kapcsolatban, az Xbox One & Series Magyarország facebook csoportban, ha további cikkeket, híreket olvasnál Xbox témakörben, akkor pedig az Xbox One Hungary facebook oldalon!

További hírekért kövess minket Facebookon és Instagramon!

Az AndroX Appot letöltötted már? A kényelmesebb olvasáshoz töltsd le most!

Forrás: NewsXbox, Twitter, Major Nelson

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

AndroX 2022 ©