AndroX

Okostelefonok – Technológia – Mobiljátékok

A Viber bevezeti a kétlépcsős ellenőrzést, tovább erősítve a felhasználói biztonságot

A Rakuten Viber, a privát és biztonságos üzenetküldés és hangalapú kommunikáció globális vezetője bejelentette legújabb funkcióját, a kétlépcsős ellenőrzést. Az extra biztonsági lépés lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy PIN-kód és e-mail segítségével hitelesítsék fiókjukat.

A Viber új funkciója tükrözi a vállalat elköteleződését a biztonságos, magánéletetet tiszteletben tartó online kommunikációs platform megteremtésében. Az üzenetküldés a Viberen már most is végponttól-végpontig titkosított, így harmadik felek nem férhetnek hozzá az adatokhoz. Az eltűnő üzenet funkció pedig további lehetőségeket biztosít a felhasználók számára, hogy ellenőrizhessék, ki olvashatja üzeneteiket. A legújabb kétlépcsős hitelesítési funkció egy újabb példa arra, hogy a Viber rendületlenül ragaszkodik az adatvédelemhez és felhasználói számára garantálja a biztonságot a Viberen való kommunikáció során.

Azok a felhasználók, akik bekapcsolják a kétlépcsős hitelesítési funkciót, létrehozhatnak egy saját hatjegyű PIN-kódot, és megerősíthetik email címüket. A felhasználó személyazonosságát a bejelentkezésekor akár mobiltelefonon, akár asztali gépén keresztül az egyéni PIN-kód megadásával kell igazolnia. Abban az esetben, ha a kódot elfelejtik, az ellenőrzött e-mail cím segítségével a felhasználó visszaállíthatja a fiókjához való hozzáférését.

Ezen felül a PIN-kód birtokában nem lesz lehetőség a fiók deaktiválására az asztali Viber használatával. Aki asztali számítógépen keresztül próbálja deaktiválni a Viber-fiókot, annak a PIN-kódot kell használnia.

A Viber új funkciója lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy további biztonsági intézkedéseket hajtsanak végre fiókjaik adatvédelmének érdekében. A kétlépcsős ellenőrzés védelmet nyújt a hackerek ellen, akik eltérítik a felhasználók fiókjait, hogy spameket küldjenek, vagy hozzáférjenek személyes adataikhoz. A platformon belül a nem ellenőrzött fiókok számának csökkentése nemcsak a platformon megjelenő spam üzenetek számát csökkentheti, hanem egy hatékonyabb és stabilabb alkalmazást is létrehozhat felhasználóinak, hogy világszerte kommunikálhassanak szeretteikkel. Emellett a Viber a jövőben biometrikus hitelesítés hozzáadásán is dolgozik.

A Viber-felhasználók adatainak védelme minden tevékenységünk során elsődleges prioritást élvez. Elkötelezettek vagyunk a biztonságos, végponttól végpontig titkosított üzenetküldő alkalmazás biztosítása mellett, és ez az új funkció még egy szinttel magasabbra emeli ezt” – mondta Amir Ish-Shalom, a Rakuten Viber informatikai igazgatója. “A kétlépcsős azonosítás enyhíti felhasználóink biztonsági aggályait és nemcsak a fogyasztókat, hanem a vállalkozásokat is biztosítja, hogy a Viber a legmodernebb technológia használatával garantálja platformjuk biztonságát.

A Viber kétlépcsős hitelesítési funkciója Európában kiválasztott helyeken indul, mielőtt világszerte bevezetésre kerülne.


Forrás: Viber


Csatlakozz a Galaxy Felhasználók és az Android Közösség csoportokba!

További hírekért kövess minket Facebookon és Instagramon!

Az AndroX Appot letöltötted már? A kényelmesebb olvasáshoz töltsd le most!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

AndroX 2022 ©